Danas je u multimedijalnoj sali zgrade KS potpisan sporazum o finansiranju i implementaciji projektne dokumentacije „Rekonstrukcija i adaptacija centralnog objekta JU ZHMP KS“.
Naime, prošle godine je menadžment JU ZHMP KS na čelu sa direktorom Mr.sci.med.dr Ademom Zalihićem pokrenuo inicijativu za rekonstrukciju i adaptaciju objekta što je prethodna, a i ova vlada KS podržala, te je evo danas to i ozvaničeno. Potpise na ovaj značajan događaj za Hitnu pomoć KS ispred ministarstva zdravstva KS stavila je doc dr Amela Sofić, ispred zavoda za izgradnju grada Sarajeva Mirza Hulusić i ispred Hitne pomoći KS Mr.sci.med.dr Adem Zalihić.
Podsjećanja radi današnju zgradu JU ZHMP projektovao je davne 1978 dipl. Ing. Kazazić Enes, ispred Arhitektonsko-projektnog preduzeća Sarajevo, da bi Hitna pomoć počela sa radom 1980. godine. Osim ustakljavanja neposredno nakon agresije na državu Bosnu i Hercegovinu, nije bilo neke značanije adaptacije na ovom objektu u središtu grada Sarajeva. Stoga je bilo nužno pokrenuti inicijativu za adaptaciju, kako bi uposlenici ove ustanove, koja je od vitalne važnosti za Kanton Sarajevo i njenegove građane, dobili što bolje uslove za rad.