Najveća sportska Manifestacija zaposlenih u zdravstvu BiH i ove godine se održala u Neumu od 19. do 23. juna. Organizator i domaćin ovogodišnjih XIV. Sportskih susreta bio je JZU Zdravstveni centar Brčko . Za ove susrete je prijavljeno više od 500 učesnika iz 25 ustanova iz cijele BiH, koji su se takmičili u 12 disciplina.Takmičenja su bila upriličena u sljedećim disciplinama: odbojka za žene I muškarce, odbojka na pijesku za žene I muškarce, košarka za žene I muškarce, rukomet, mali nogomet, streljaštvo, stoni tenis, povlačenje konopca I šah.

JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i Sportsko udruženje Pozitiv 124 su u malom nogometu, u veoma jakoj konkurenciji osvojili treće mjesto. Ekipa Pozitiva 124 je zabilježila značajne rezultate I u ostalim takmičarskim disciplinama.

Uposlenici Opće bolnice su bili inicijatori i pokretači sportskih susreta kliničkih centara i bolnica BiH, s ciljem da se kroz druženja afirmiše sport, zdrav stil života i zajedništvo.

Zahvaljujemo se organizatoru na predivnoj organizaciji a sportistima-kolegama na korektnoj igri i nezaboravnom druženju.