” DEVET OD DEVET ”
Yes, we can ❗❗❗
Mr.sci.med.dr Adem Zalihić, direktor JU ZHMP KS, 17.02.2021.godine u posjetu je primio Mr. Malika Garibiju, zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Općine Stari Grad. Organizacija Hitne pomoći Sarajevo, adekvatna medicinska oprema, edukacija medicinskog osoblja i gradjana, incidenca iznenadnog srčanog zastoja te značaj pružanja prve i hitne medicinske pomoći, samo su dio tema o kojima se razgovaralo. Zaključak je jedan i obostran, sa ciljem unapredjenja pružanja hitne medicinske pomoći gradjanima Općine Stari Grad, krećemo u uspostavu punkta Hitne pomoći Sarajevo i na ovoj općini.
Brojni su benefiti ovog projekta za gradjane, vitalno ugroženog pacijenta i medicinsko-terenske ekipe JU ZHMP KS. Gradjanima doza sigurnosti, pacijentu blagovremena i profesionalna pomoć na dohvat ruke, a nama korak prednosti u borbi protiv vremena.
Zahvaljujemo se gospodinu Garibiji i Općini Stari Grad na razumjevanju i podršci u ovom, za sve nas, veoma važnom projektu.
Idejni projekat koji smo prije dvije godine interno nazvali “DEVET OD DEVET” (devet punktova Hitne pomoći Sarajevo u devet općina Kantona Sarajevo), uz našu viziju i rad te podršku i pomoć lokalne zajednice, uskoro će postati naša stvarnost.
Hitna pomoć – Ponos grada Sarajeva💪