„Danas smo ovdje da izrazimo svoju podršku i zahvalnost za sve ono što činite u borbi protiv pandemije koronavirusa. Hitna pomoć KS i „Merhamet“ imaju jednu zajedničku nit u svom djelovanju, a to je briga o čovjeku i pomaganje onima kojima je pomoć potrebna. Zato, u ime tih građana imate našu punu podršku i naše veliko hvala“ – rekao je direktor Munib Bujak, koji je predvodio delegaciju Regionalnog odbora Merhameta u posjeti JU zavodu za hitnu medicinsku pomoć KS.
Tom prilikom Merhamet“ je za šezdeset uposlenika JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koliko ih je bilo danas u ovoj smjeni, pripremio lanč obroke, salatu, sokove i tortu.
Direktor JU ZHMP KS Mr.sci.med.dr Adem Zalihić, zahvalio je Regionalnom odboru „Merhameta“ Sarajevo što su se sjetili naše ustanove i njenog medicinskog osoblja te kazao da nama ova posjeta znači puno.
Uz izražavanje zahvalnosti na ovoj gesti, direktor Adem Zalihić, sa delegacijom „Merhameta“ obišao je sve odjele naše zdravstvene institucije i upoznao ih ukratko o našem radu.
U ime kolektiva JU ZHMP KS hvala vam od srca.