Svjesni činjenice o značaju postojanja i rada “Službe hitne medicinske pomoći na motociklu”, kao jako bitne karike svake Hitne medicinske pomoći, osjećamo potrebu i obavezu potsjetiti sviju nas da je naša MRU služba potpuno spremna da se stavi u službu građana Kantona Sarajevo. Međutim, za zvanični početak Službe potrebna je dozvola za rad od nadležnih institucija, na koju još čekamo.
Svakodnevno svjedočimo povećanom broju posjetitelja našem gradu i pritisku na već opterećene saobraćajnice, što nerijetko ima za posljedicu da naše ekipe žureći na hitnu medicinsku intervenciju u kojoj su sekunde presudne, ostaju zakovane u prometu jer ostali učesnici u saobraćaju nemaju mogućnost napraviti koridor za slobodan prolaz. Medicinski profesionalac na motociklu idealna je premosnica u borbi za sekunde koje znače život, od momenta nastanka nesreće do dolaska ekipe hitne medicinske pomoći na mjesto nesreće.
Sa ciljem približavanja problema i značaja postojanja i rada MRU službe, uradili smo promotivni video u kojem vam donosimo realnu situaciju pružanja hitne medicinske pomoći vitalno ugroženom pacijentu od strane naših službi.
Iskreno se nadamo da će u skorije vrijeme nadležne institucije, Službu hitne medicinske pomoći na motociklu staviti u službu građanima Kantona Sarajevo.