20-24.06.2018
13. Sportski susreti kliničkih centara i bolnica BiH• Najveća sportska Manifestacija zaposlenih u zdravstvu BiH I ove godine se održala u Neumu od 20. do 24. juna. Organizator I domaćin ovogodišnjih 13. Sportskih susreta je bila Općabolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“Sarajevo. Za ove susrete je prijavljeno više od 500 učesnika iz 25 ustanova iz cijele BiH, koji su se takmičili u 12 disciplina.Takmičenja su bila upriličena u sljedećim disciplinama: odbojka za žene I muškarce, odbojka na pijesku za žene I muškarce, košarka za žene I muškarce, rukomet, mali nogomet, streljaštvo, stoni tenis, povlačenje konopca I šah.

Uposlenici Opće bolnice su bili inicijatori I pokretači sportskih susreta kliničkih centara I bolnica BiH, s ciljem da se kroz druženja afirmiše sport, zdrav stil života I zajedništvo.
• JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo I Sportsko udruženje Pozitiv 124 su u malom nogometu osvojili drugo mjesto, izgubivši od kolega iz Banja Luke na penale.
• Ekipa Pozitiva 124 je zabilježila značajne rezultate I u ostalim takmičarskim disciplinama.
•Sportske susrete u Neumu je svečano otvorio prim. dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice “Prim.dr.Abdulah Nakaš” Sarajevo.