” POŠTOVANI SUGRAĐANI,
zbog posljednjih dešavanja i kampanje koja se vodi protiv ustanove na čijem sam čelu, i mene lično, želim vam reći sljedeće:
Ne mogu i necu da budem direktor ove ustanove za interese neke političke partije, jednog naroda, bilo kakve skupine ili pokreta.
Mogu, želim i hoću biti direktor isključivo ustanove koja će pružati hitnu medicinsku pomoć samo na način na koji nas je naša struka naučila i obavezala, a to je stepen ugroženosti pacijenta.
SVE OSTALO KATEGORIČKI ODBACUJEM!
Bilo je pritisaka na mene da se uključim i svrstam na nečiju stranu u trenutnom sukobu odredjenih zdravstvenih institucija u KS, što sam kategorički odbio. Cijenu sukoba koji je proizveden najviše će platiti građani KS. I to mora prestati što prije.
Nas interesuju samo činjenice i objektivni razlozi kada je saradnja sa drugim zdravstvenim ustanovama u pitanju. Sve naše kolege u svim zdravstvenim ustanovama izuzetno poštujemo i želimo punu i kvalitetnu saradnju sa njima, a sve za dobrobit svih gradjana KS.Naravno da imamo hrabrosti ukazati na propuste ako se dese, bez obzira od koga dolazile. Politički razlozi apsolutno nas ne zanimaju kada je u pitanju ova saradnja.
Pojedini zvanicnici su nedavno vrlo bahato izjavili da će postavljati direktore u javnim institucijama koje će provoditi interese određenih političkih partija i koalicija. To je vrhunac primitivizma koji bi nam se mogao desiti❗
Na čelo institucija, a posebno zdravstvenih moraju doći stručnjaci koji će isključivo raditi na zaštiti i u napređenju zdravlja ljudi.
Takodjer, su pojedini zvaničnici nedavno u svojim izjavama u vezi borbe sa Covid-19, potpuno izostavili Hitnu pomoć prilikom navodjenja zdravstvenih ustanova i njihove uloge u tome.
Stoga smo prisiljeni, uskoro organizirati press konferenciju gdje ćemo prezentirati šta je sve uradila Hitna pomoc KS od samog pocetka pandemije do danas”…..

pogledaj link