Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD-a, održaće se 7,8. i 9. maja u Sarajevu. Ovaj događaj jedan je od najznačajnijih na području Bosne i Hercegovine u posljednjih dvadesetak godina, a okupiće više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, ministre finansija, guvernere centralnih banaka 67 zemalja članica ove velike finansijske institucije, kao i predstavnike rukovodstva EBRD-a.
Medicinsko obezbjedjenje ovog, izuzetno važnog dogadjaja za BiH, pripalo je JU ZHMP KS. Kako bi bili sigurni da će medicinsko obezbjedjene biti na visokom nivou i u skladu sa pomenutim dogadjajem, dana 21.03.2019 godine u posjeti JU ZHMP KS su boravili ispred Europan Bank for Reconstruction and Development, gospodin Paul Bagguley Analyst, Healt&Safety Adviser iz Londona, te dr. Alma Kadić,.ispred ministarstva zdravstva KS.
Nakon obilaska kapaciteta sa kojima raspolažemo i prezentacije edukativnih i tehničkih dostignuća u JU ZHMP Sarajevo, članovi delegacije potvrdile su da smo postigli visoke standarde iz domena hitne medicinske pomoći te da su presretni što će imati na raspolaganju profesionalno i educirano medicinsko osoblje sa najsavremenijom, visokosofisticiranom medicinskom opremom.
Na pitanje direktora JU ZHMP KS upućeno gospodinu Paulu koliko je zadovoljan vidjenim, uz osmjeh na licu, uslijedio je odgovor: “110%”.
Pomenutu delegaciju su dočekali i ugostili predstavnici JU ZHMP Sarajevo na čelu sa direktorom zavoda Mr.sci. dr.Ademom Zalihićem, i rukovodiocem Centra za edukaciju Mr.sci.dr Aidom Gavranović.