U JU ZHMP Kantona Sarajevo 13 nezaposlenih osoba dobilo je mogućnost da stekne radno iskustvo !!!

Općinski načelnik Nedžad Koldžo potpisao je 12. novembra ove godine ugovore sa poslodavcima koji su ispunili uslove javnog poziva za Program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.
Program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, realizuje se angažovanjem nezaposlenih osoba bez radnog iskustva kod poslodavaca sa područja Općine Novo Sarajevo. Program provodi Općina Novo Sarajevo u saradnji sa JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“.
Program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa obuhvatit će 15 osoba kod tri poslodavca i za ove namjene izdvojeno je 52.200 KM.
Ugovori su potpisani sa JU „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“, JU Osnovna škola „Malta“ i „Jullen Komerc“ d.o.o. Sarajevo.
Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS Adem Zalihić zahvalio se Općini Novo Sarajevo na mogućnosti da 13 nezaposlenih osoba stekne radno iskustvo koje im je neophodan preduslov za zasnivanje radnog odnosa. U Zavodu će narednih šest mjeseci biti angažirano 5 nezaposlenih osoba sa VSS, zatim 5 osoba sa SSS, te 3 KV, a posebno nam je važno što će realizacijom ovog programa biti unaprijeđen i prevoz hemodijaliznih lica koje ovaj Zavod vrši, istakao je direktor Zalihić.

 

U JU ZHMP Kantona Sarajevo 13 nezaposlenih osoba dobilo je mogućnost da stekne radno iskustvo !!!Općinski načelnik Nedžad Koldžo potpisao je 12. novembra ove godine ugovore sa poslodavcima koji su ispunili uslove javnog poziva za Program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.Program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, realizuje se angažovanjem nezaposlenih osoba bez radnog iskustva kod poslodavaca sa područja Općine Novo Sarajevo. Program provodi Općina Novo Sarajevo u saradnji sa JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“. Program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa obuhvatit će 15 osoba kod tri poslodavca i za ove namjene izdvojeno je 52.200 KM. Ugovori su potpisani sa JU „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“, JU Osnovna škola „Malta“ i „Jullen Komerc“ d.o.o. Sarajevo.Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS Adem Zalihić zahvalio se Općini Novo Sarajevo na mogućnosti da 13 nezaposlenih osoba stekne radno iskustvo koje im je neophodan preduslov za zasnivanje radnog odnosa. U Zavodu će narednih šest mjeseci biti angažirano 5 nezaposlenih osoba sa VSS, zatim 5 osoba sa SSS, te 3 KV, a posebno nam je važno što će realizacijom ovog programa biti unaprijeđen i prevoz hemodijaliznih lica koje ovaj Zavod vrši, istakao je direktor Zalihić.

Posted by Hitna Pomoc Kantona Sarajevo on Ponedjeljak, 12. Novembar 2018.